Tuesday, 5 February 2013

asalam awak =')

asalam, AWAK =')
senyuman saya tidak menggambarkan kebahagian,
ketawa saya tidak menggambarkan keceriaan,
namun tangisan  di ertikan sebuah kesedihan..

asalam AWAK =')
melangkah tidak bermakna saya gagah,
berlari tidak saya bermakna saya perkasa yang kebah,
namun jatuh tak bererti saya rebah..

asalam AWAK =')
saya tau saya insan bersalah,
saya tau saya insan hanya bermadah,
dan saya juga tau jujur itu sifat mahmudah,
namun aku, 
manusia yang punya taraf rendah..

asalam AWAK =')
maafkan saya yang hanya biasa menutur kata,
maafkan saya yang tidak jujur seadanya,
maafkan saya yang tidak menghargai sebaiknya,
dan maafkan saya insan yang tidak selayak2nya..

asalam AWAK =')
berlaku kuatlah disaat kesedihan menyapa,
berlaku tabahla disaat hatimu terluka,
berlaku tegarlah disaat jiwamu merana
kerna awak..kebencian awak saya balas dengan doa..
semoga bahagia menjelma jua :')

p/s :percayalah aku jua merasai kesakitannya

Wednesday, 9 January 2013

saat menjadi CINDERELLA tik tok..


Assalam….
Pernah dengar tak dongeng cinderella???
Hehehehe btw aku pun pernah menjadi cinderella…
Yipppooo
Nak tau saper mak perik saya??
Opkozzz my buddiezzz

LYDIA USUN

Berkat hasil tangan beliau dan
Rakan-rakan lain
a.k.a sponsor seperti
Yolanda,
U’ul
Ajot
Jebi
Net
Leni
Aku menjadi cinderella pada
Malam TALENITE
Here I give some picture 
wajah hodoh saya ditukar menjadi indah
tak sangka masuk
make up juga aku
erkkkkkkkkkkkkkkkk..
tapi yang "cantik"
bukan aku tapi hasil sseni juru solek aku
atau si Usna neih Buk peri:

dengan abg IPG kiter...



saya dan mereka yang sudah melangkah keluar 
 

 saya dan peri2



nice pictured
 

filem dolok2


 
candid2

promosi


me n primadona


again and again
 

jejaka tak terlalu diidam...
 

sister's



Thanks to all my friend walaupun
Kiter tak menang malam tuh
Tapi…
Kiter hepi sebab
Kite jadi cinderella :P
entri untuk 
semua buk peri2 mek koh
yippo!!!
^_______________________^







My life as student, friend and family


Yollla!!! Assallam
Here I come with some experience
Ni takder tajuk khassss
Cuma selayang di pandang jerrrrr
Hehehehe:
first, 
Cuti raya haji sebelum exam
Hilangkan tension dengan pixchaaaa
Kachup2
Puink2…puink2..
Picture taken by farid and edit by me



Posed 1


Posed 2




Posed 3


Posed 4


Posed 5

Posed 6

okeyh2...cukup with raya haji picture
now we go to
the next one....
kenangan "blind date" 
ngan kawan baru...
digelar blind date sebab tak pernah jumpa
dan kesemua mereka (actually just two of them)
adalah lelaki..
hahahahahahahaha
kenangan terindah kohhh :
pixcha puink2 :


Destinasi pertama saya dan kawan baru bernama Ajis
Hehehehe…
Baik dan sedikit celupar mulutnya
Tapi sedikit alim dan sangat menjaga batas
Dia sangat muda..
Baru lepasan SPM..
Seperti biasa saya walau pertama kali jumpa
Tetap mesra macam dah bertahun
Berkawan baik…


Saya mengalahkan pelancong la pulak..
Hehehehe..
Curiositi melampau dengan
Pokok besar tuh


Menyempat berposing di atas pokok
Hehehehe
Tak mau nak mengalah gitu..



Aper pandang2???
Kiut ker?
Hahahahahaha mode perasan!


Here I introduce u wif my new friend
Hehehe.. namanya Subadron
Dalam hp bukan main lagi nakalnya
Tapi bila dah depan2
Malu mengalahkan beta yang memang tak tau
Malu…
Kucing pun malu tengok dia yang tersangat
Malu…
hahahahahahahaha


Penat eden kejar tau…
Nak lari jer..
Hehehehehe
Nak malu sangat knaper?
Aku pompuan sejati ni pun tak tau malu
Memalukan betul..hahaha

Bleerr nye gambar nih
Actually gambar candid..sumpah
Ney masa aku dok koling2
Budak pemalu tuh :P

Pelik semacam muka aku kat cney kan
Haaaa..
(brader sebelah bukan main kontrol hensem)

Ney gambar paling aku suka
Siap jadi cover photo FB lagi..
Uniknye gambar neyh expresi muka kami
Yang berbeza..
Tp yang pasti aku paling ceria
Dan posed “peace” memang
Tak lekang



Diskriminasi ketinggian..
benciinyerrrr
 cney aku nak show cikit gambar yang
aku try2 edit..
almaklumlah addict melampau

gambar 1
sebelum di edit :


Selepas aku solek2 n make up :


gambar 2
sebelum di edit :


Selepas aku solek2 n make up :


gambar 3
sebelum di edit :


Selepas aku solek2 n make up :


gambar 4
sebelum di edit :


Selepas aku solek2 n make up :






















Yihuuuu itu sahaja untuk entri ini…
Btw…tuk lah kenangan terindah
Walaupun berkawan hanya sehari berjumpa
Namun bagaikan setahun
Jantina pun xsama..tp boleh rapat juak
Asal ada batas..
Jaga jarak anda adik2
Akak bakal isteri orang :’)
AJIS N SUBADRON
Entri dari akak untuk kamu..hehehehe
:P
















My life as a student/friend/daughter and teacher to be~

The first thing is i want 
to story2 bout my 
bz life in 2012
du u know y??????????
becoz of literasi
here i give some of our pameran day :


this is me..yang tengah sibuk2 mengukir
entah apa entah


Barang-barang dipamerkan



Saya post tak salahkan…tututututut..
sensored

Sebelum Booth dirasmikan..
Kami begambar dulu..yiuhuuuu

Yuhuuuuuu booth kami siap sedia
Untuk dirasmikan ^___^
Tengok lah saya yang ibarat
pramugari

Penulisan kreatif oleh seorang
Bakal guru


Saya dan gitar buatan BM1

Hasil tangan sendiri
Kiut x?

Saya dan gitar sebenar ^__-
Tahu pegang jer..
Pipppo!

Dan berakhir disini..
Yurpppp
Benda alah ni banyak buat
Aku menangisss
Yelahhh asyik kena kritik jer
Namun benda alah ni jugak kenangan
Paling manissss
Kreadit to my geng literasi:
Net, Usun, Jebi, Daus, dan Gira
Btw bila nak reunion
Lastly thanks tu ol
Especially BM1 the best!
^_________________^


















i am 21 at 2013

~assalam~
yippo i am already 21 tapi belum disahkan oleh kerajaan
thats mean 21 tidak rasmi
fuhhhhhhh....
agak berbau blogg ini kerana lama udah tidak dibuka
apatah lagi di update
tiba2 mood baik nak bekarya
btw..
today i want to show u
selayang pandang 2012 yang
udah terlalu lama berlalu
ni sekadar mukadimah je lah
yippppiii
view my next post...
wasalam
^___________^

Monday, 14 May 2012

FPK IS GONE ALREADY IN MY MIND


let by gone be by gone..
fpk is past n 
pkk is future ^_____^
closed FPK 
open PKK
==========
wahhhh
ahernyer lega 
FPK dah berakhir walaupun
banyak maseh 
yang menunggu untuk penatkan otak saya
huhhhhhh
baru satu exammmm
saya dah 
semputtttttttttttttt!!!!
tersingak2 saya njawab soalan
beradik ndak dapat
tangan jgn pdh aih
aso nak putus ajakkk
hehehe
sian ku ngenang
aduiya...
ingat kan nak rilexkan otak
xdo chance sygggg 
oiiiii
hahahahahaha
mata pun xrilek juak
masih banyak benda nggu
okeyh semua 
sekian
i nak belajar 
seeeee uuu after exam
^O^

Saturday, 12 May 2012

ketensionan vs kelaparan vs ketiduran


waaaaa +____+!
tensionnya belajar FPK...aiyoyoyo
dalam otak saya hanya ada blink *__*
bintang dan bulan semua nampak
terang :#
bila ngga org semua struggle
bagai nak rakkk
aalamaaaakkkkkkkkk 
saya makin
tension @_____@
keluar gambar lalat ditepi kepala
dari malam tdik
menghadapi FPK..
asa mok muntah dah 
waaaa ~__~
hooooo
belajar kena ikhlas
chaiyokkk2
cuti sumber inspirasi
(^^,)m

 laparrrrr grrrrrr!!!!
lamanya tggu nasi masak
dari malam tdik 
i tak eat
diet wekkkkk
xdolah...
cma beta malas nak
mencuci dan memasak
pemalasnya beta
padanlah perut lapaaaarrrr
hahahahahaha
siaaaannn dek loooo
nasik cepat lah masakkkkk
mek lapar aih
tukar jd the hulk mek lak 
#________@


tidurrrrrr waaaaa bessssstttttt
ini yang paling diperlukan
saya lebih rela tidur seharian dari makan sampai
kenyang ==!
trukk
hmmmmm x cukup tdur
tadik pun x juak bgun2
lelah2 jak hp mek kaong2
sian nya sampe habis suara hp mek koh
hhahahaha
mek sayang hp mek
yang sering berusaha keras bgunkan aku yang xmudah nak
bgun tukkk
hehehehe
sabar lah u alll yeeeerrrrr
okeyh2 mek nak sambung 
belajar before 
mendekorasikan perut 
duiiii doakan nasi cepat masak
gudluck fafa n da geng!!!!
kita poleh mena2 untuk exam sokk
<(^O^)>